MoestuinRecepten

Ensaladilla zoals het hoort

In de zomer steek ik zo vaak mogelijk de barbecue aan. Bij een mooi stukje vlees hoort in zo’n geval ook een heerlijk bijgerecht. Mijn absolute favoriet is een echte, Spaanse Ensaladilla. In dit geval haal ik alle benodigde groenten uit mijn moestuin.

Ensaladilla betekent letterlijk niets anders dan ‘kleine salade’, maar deze salade is een warme bereiding die koud wordt gegeten. Begin dus op tijd met klaarmaken, want je hebt tijd nodig om ‘m af te laten koelen.

Ingrediënten:

  • 600 gram aardappels
  • 100 gram sperziebonen
  • 80 gram doperwten
  • 200 gram wortel
  • twee eieren
  • 1 blikje tonijn
  • handjevol groene olijven zonder pit
  • zout naar smaak

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Snij de wortelen in stukjes en rang de sperzieboontjes. Dop de erwtjes en doe alles in een pan met gezouten water. Voeg ook de twee eieren toe en breng alles aan de kook. Laat rustig doorkoken tot de aardappelen en gaar zijn.

Giet het water af en laat alles uitlekken en uitdampen in een vergiet.

Wanneer alles is afgekoeld, kun je de eieren pellen en fijn snijden. Voeg de inhoud van een blikje tonijn toe en ook de gehalveerde, groene olijven en meng alles goed.

De ensaladilla hoort geserveerd te worden met mayonaise. Wanneer je het goed wil doen, maak je deze uiteraard zelf.

Serveer er een versgebakken stokbroodje bij en eventueel een mooi stuk vlees. Maar als maaltijdsalade voldoet de ensaladilla natuurlijk ook uitstekend!

Que aproveche

Een foodie bij uitstek. een voorvechter van authentieke smaken en technieken. Hij heeft een enorme moestuin, fermenteert, weckt , droogt, kookt en bakt alles zelf. Hij gaat op zoek naar de oorsprong van gerechten en ingredienten en kookt het liefst buiten.

 130 Posts 29 Comments 162355 Views

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *