Paella Valenciana op traditionele wijze - Alles voor de smaak

Jelmer

Een foodie bij uitstek. een voorvechter van authentieke smaken en technieken. Hij heeft een enorme moestuin, fermenteert, weckt , droogt, kookt en bakt alles zelf. Hij gaat op zoek naar de oorsprong van gerechten en ingredienten en kookt het liefst buiten.

2 reacties
Huib says:

Prima recept lijkt me, wel wat bewerkelijk. Ik mis: bouillon en sherry.
Verder voeg ik de rijst wat eerder toe. Wellicht een doodzonde: ik plaats ook wel een groot deksel op de paella (niet geheel passend) om de warmte goed te benutten en de tijd wat in te korten. Gebruik ook saffraanpoeder.

Jelmer says:

Beste Huib,

Ik heb het recept helaas niet zelf verzonnen, dit is de officiele manier waarop je een Paella Valenciana maakt. Iedereen mag dit gerecht natuurlijk op zijn of haar eigen manier aanpassen naar eigen smaak. Maar bouillon wordt nooit gebruikt in een paella. Wel wordt er bouillon gebruikt in andere Spaanse rijstgerechten zoals Arroz al Horno en Arroz Meloso. Van deze laatste kun je ook een recept op mijn site vinden. Sherry komt uit de Spaanse streek Jerez en ook dit wordt niet in een Paella Valenciana gebruikt. Het deksel waar je het over hebt, is iets wat je wel vaker ziet. Soms wordt er aluminiumfolie gebruikt om de pan op het laatst nog even mee af te dekken. Dit wordt met name gedaan wanneer de rijst nog niet helemaal gaar is, maar de overige ingredienten wel. Veel plezier met het maken van je paella’s!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *