Moestuingroenten voorzaaien - Alles voor de smaak

Jelmer

Een foodie bij uitstek. een voorvechter van authentieke smaken en technieken. Hij heeft een enorme moestuin, fermenteert, weckt , droogt, kookt en bakt alles zelf. Hij gaat op zoek naar de oorsprong van gerechten en ingredienten en kookt het liefst buiten.

2 reacties
Jonne says:

Jelmer! Die schuifjes bovenop die groene bakjes zitten er niet voor niets denk ik, maar hoe gebruik je ze? Wanneer moeten ze open en wanneer absoluut niet?

Jelmer says:

Die schuifjes zijn voor ventilatie. Je zult zien dat de deksels van je kweekbakken snel gaan beslaan wanneer ze in de zon staan of wanneer de temperatuur hoger wordt. Ik zet overdag meestal 1 schuifje open en ’s avonds sluit ik ‘m weer. Op deze manier blijft er zo veel mogelijk warmte in de bak achter en dat vinden kleine plantjes fijn, zeker wanneer de centrale verwarming ’s nachts uit is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *