BarbecueRecepten

Echte Hongaarse goulash

 0 4 

Een paar weken geleden waren vrienden van mij op stedentrip in Boedapest. Ze namen een potje Hongaars paprikapoeder mee terug en dan kun je niet

Read More
Technieken

Zelf azijn maken, zure bezigheid

 0 1 

Een goede, rode wijn kan ik ontzettend waarderen. Maar soms maak ik een fles open die in eerste instantie überhaupt niet gebotteld had moeten worden.

Read More
MoestuinTechnieken

Groenten voorzaaien, hoe doe jij dat?

 0 0 

Er is volgens mij geen fanatieke moestuinier te vinden bij wie het in deze tijd van het jaar niet begint te kriebelen. De dagen worden langer

Read More
Recepten

Sopa Castellana, rijk gevulde soep voor armen

 0 2 

Het is nog steeds flink koud in ons land en dat zorgt ervoor dat ik mij nog heerlijk in de sfeer van de stevige wintergerechten

Read More
MoestuinTechnieken

Pimientos de Padrón, de riskante pepertjes uit Galicië

 0 5 

Zoals ik wellicht al eerder heb verteld, kom ik graag en vaak in Spanje. Iets dat je alleen in Spanje op je bord krijgt, zijn

Read More
IMG_4745

Echte Hongaarse goulash

IMG_4763

Zelf azijn maken, zure bezigheid

zaailing alles voor de smaak

Groenten voorzaaien, hoe doe jij dat?

alles voor de smaak sopa castellana

Sopa Castellana, rijk gevulde soep voor armen

IMG_4596

Pimientos de Padrón, de riskante pepertjes uit Galicië

IMG_4596
MoestuinTechnieken

Pimientos de Padrón, de riskante pepertjes uit Galicië

Zoals ik wellicht al eerder heb verteld, kom ik graag en vaak in Spanje. Iets dat je alleen in Spanje op je bord krijgt, zijn de zogenaamde ʻpimientos de Padrónʼ. Dit zijn kleine, groene pepertjes die een kruising lijken tussen een mini puntpaprika en een chilipeper. In Nederland zijn ze niet te koop, alleen de zaden kom je zo nu en dan op internet tegen. ik kocht ze in Spanje en ga dit jaar mijn eigen Padrón pepers telen. (meer…)

Subscribe now

Enter you mail & subscribe now to get daily updates by mail.

[contact-form-7 id="205" title="Subscribe Mini"]