Barbecue

 31 Posts 5 Comments 84431 Views

Paella Valenciana op traditionele wijze

Ik was in het Spaanse Valencia en had het voorrecht om een echte, traditionele Paella Valenciana voor mijn ogen gemaakt te zien worden. Met alle traditionele ingrediënten. Dus alles van het land, het vlees, de groenten en zelfs het hout voor het vuur waar op wordt gekookt. Dit is hoe een traditionele Paella Valenciana al generaties wordt bereid. De paella is volgens velen hét nationale gerecht van Spanje. Dat kan ik bij deze uit de wereld helpen. Paella is namelijk…

Tamme kastanjes uit het wild

Zelf ben ik niet zo'n wildplukker. Ik ben dol op paddenstoelen, maar tegelijkertijd bang dat ik de verkeerde soort mee naar huis neem. Een vriendin van mij ging laatst naar het bos en kwam terug met een enorme zak tamme kastanjes, uit het wild dus. Die durf ik aan, tijd om te roosteren! (meer…)

Chili uit de Dutch Oven

In Amerika worden wedstrijden georganiseerd in de strijd om de beste chili. Stoofpotten staan urenlang te pruttelen en iedereen heeft zijn eigen, geheime kruiden en ingrediënten. Vandaag geef ik het recept van mijn chili prijs. Ik maak 'm boven een houtvuur in de Dutch Oven. (meer…)

Trucha a la Navarra

De combinatie van vis en vlees is vaker geprobeerd. Helaas niet altijd met succes. Surf & Turf is een klassieke combinatie die het overigens wél goed doet. De combinatie die ik vandaag ga maken werkt ook uitstekend. Forel gevuld met serranoham. Een klassieker uit het Spaanse Navarra. (meer…)

Rib roast van de grill

De afgelopen weken voerden groenten de boventoon in mijn artikelen. Het is per slot van rekening het seizoen van de groenten en de moestuin. Desondanks blijf ik een enorme liefhebber van mooi vlees. Om die reden maak ik vandaag een rib roast op mijn barbecue. Begeleid door een sausje met kruiden uit mijn moestuin. Dat dan weer wel. (meer…)

Flammkuchen uit de houtoven

De Flammkuchen is terug van weggeweest. Althans, in Nederland dan. Bij onze ooster- en zuiderburen heeft dit klassieke gerecht eigenlijk nooit zijn populariteit verloren. Vandaag maak ik de Flammkuchen op de meest klassieke manier en dan ook nog eens in de houtoven. (meer…)

Kip met citroen uit de houtoven

Afgelopen weekend leenden de weersomstandigheden zich weer eens voor het aansteken van mijn houtoven. Inmiddels heb ik al veel geprobeerd in mijn houtgestookte oven, behalve 'het meest veelzijdige stukje vlees.' Vandaag lees je hoe ik een hele kip, gevuld met een citroen en omringd door groenten, klaarmaak in mijn houtoven. (meer…)

Spaans brood met ingebouwd vlees uit de houtoven

Het is inmiddels alweer een paar jaar geleden dat ik in de zomervakantie in het Spaanse plaatsje Requena rondliep. Een mooie rambla in de schaduw van het bladerdek van de omringende bomen en veel bankjes waarop Spanjaarden hun siësta doorbrengen. Ergens aan het eind van de passage zat en bakker. In de vitrine lag een brood met daarin half verzonken vleeswaren. Ik was direct fan! Vandaag maak ik zelf zo'n brood. In mijn houtoven. (meer…)

Klassieke Italiaanse Porchetta

Een Italiaanse Porchetta heeft qua uiterlijk wel wat weg van de Nederlandse rollade. Alleen uiterlijk, want het touwtje dat eromheen zit, is eigenlijk de enige overeenkomst. Het vlees is totaal anders en de kruiden maken al helemaal een wereld van verschil. Afgelopen week kon ik een Big Green Egg lenen, dus ik zag mijn kans schoon en maakte een Porchetta op houtskool, volgens de traditionele, Italiaanse receptuur. (meer…)