Recepten

 64 Posts 8 Comments 71220 Views

Ravioli gevuld met wild zwijn en salieboter

Ik ben weer begonnen met een flinke ronde van productdemonstraties door heel Nederland en de vorige keer dat ik deed, werd ik overal waar ik kwam, onderworpen aan een soort kruisverhoor. "Hoe maak ik jouw pastasaus?" Was eigenlijk altijd de prangende vraag. Aangezien ik deze keer niet met een pan pastasaus door het land reis, maar met zelfgemaakte ravioli, ben ik alle prangende vragen hopelijk voor door hierbij het recept aan je te geven. (meer…)

Duitse Schweinehaxe van de barbecue

Inmiddels mag het algemeen bekend zijn dat ik dol ben op buitenkoken. Wanneer de mogelijkheid er is, steek ik graag de barbecue aan ongeacht of het zomer of winter is. Toch betrap ik mezelf er regelmatig op, dat ik vaak dezelfde stukken vlees bereid en dat ik vaak terugval op de mediterrane keuken. Soms Noord- of Zuid-Amerikaans, maar ik vergeet eigenlijk altijd naar onze oosterburen te kijken. Daarom vandaag iets typisch Duits van de barbecue. (meer…)

Stoofpot met spruitjes en saucijs

Het is bijna een maand officieel winter. De winterse kost viert in deze tijd van het jaar hoogtij in mijn keuken. Naast stamppotten en erwtensoep, heb ik nóg een heerlijk verwarmend gerecht voor je. Ik maak een stoofpot met spruitjes, aardappelen en saucijs. En om het gerecht helemaal van dit seizoen te maken, haal ik de spruitjes uit mijn moestuin. (meer…)

Geroosterde aardpeer met ui en rozemarijn uit de oven

In de afgelopen weken publiceerde ik al vaker een recept waarin ik aardpeer gebruik. Ik ben er fan van. Het is niet dat ik mijzelf wil opwerpen als de ambassadeur van de aardpeer, maar het is een ontzettend makkelijk gewas om te kweken, want het gaat eigenlijk vanzelf. In de zomer groeien ze als een soort kleine zonnebloemen en in de winter kun je de knolletjes uit de grond halen wanneer je ze nodig hebt. Het probleem is alleen dat…

Italiaanse Ragú op veler verzoek

Het wordt steeds kouder, natter en grijzer buiten. Tijd voor comfort food! De stoofpotten, stamppotten en ovenschotels volgen elkaar met hoge regelmaat op in mijn keuken. In de afgelopen maanden heb ik er een nieuwe, persoonlijke favoriet bijgekregen: Ragú. Een Italiaanse stoofschotel op basis van rundvlees die het heerlijk doet bij de pasta. (meer…)

Sliptong met aardpeer en gegrilde asperges

Vorig jaar schreef ik een flink verhaal over de aardpeer. Een eigenaardig gewas dat je eigenlijk pas in het najaar kunt eten en dat langzaam maar zeker steeds populairder wordt. Zelfs in de supermarkt kom je tegenwoordig de 'Jerusalem artisjok' tegen. Maar aardperen vermenigvuldigen zich heel erg snel en voor je het weet, heb je genoeg voorraad om een weeshuis ervan te voorzien. Ik ga dus op zoek naar creatieve bereidingen en combinaties met de aardpeer. (meer…)

Herfstgroenten uit de oven

Mijn vorige blog schreef ik nog in Spanje, bij temperaturen die dichter bij de dertig dan bij de twintig graden zaten. Inmiddels ben ik weer thuis en hier is het herfst. Echt herfst. Reden genoeg om een mooi ovengerecht te maken met alleen maar groenten en fruit uit mijn moestuin. (meer…)

Lamsbout met herfstgroenten uit de houtoven

Wanneer je eerder een artikel van mij hebt gelezen, weet je misschien dat het mij eigenlijk niet zoveel uitmaakt wat voor weer het is. Wanneer ik zin heb om buiten te koken, dan doe ik dat in principe ook. Inmiddels is het officieel herfst en met een extra trui is het in mijn geval uitstekend te doen om de houtoven aan te steken. Vandaag gebruik ik veel herfstgroenten uit mijn moestuin, gecombineerd met een mooie lamsbout. (meer…)