Recepten

 80 Posts 11 Comments 150277 Views

Dorade met aardappels en venkel uit de oven

Ik ben groot voorstander van het eten van vis. In mijn blogs heb ik daar al eerder over geschreven, omdat ik het persoonlijk heel raar vind dat in Nederland relatief weinig vis wordt gegeten, terwijl er wel heel veel wordt gevangen. Bovendien is het eten van vis niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond. En vandaag ga ik het goede voorbeeld geven. (meer…)

Kipcurry met kokos uit Malawi

Het zit niet altijd mee. Vorige week stond ik nog elke avond in een t-shirt achter de barbecue en deze week is het koud, nat en winderig. Tijd om de culinaire activiteiten naar binnen te verplaatsen. Voorlopig dan. Want hopelijk keert de zomer snel weer terug. In de tussentijd maak ik een heerlijke curry uit het gebied waar de zon eigenlijk altijd schijnt: Malawi, in Oost-Afrika. (meer…)

Zelfgemaakte tortilla’s met biefstuk van de barbecue

Afgelopen week hing er een rookwolkje boven Nederland, afkomstig van alle barbecues die weer werden aangestoken. Het schitterende weer van afgelopen week heeft veel mensen ertoe aangezet om hun barbecue onder een dikke laag stof vandaan te halen en weer eens culinair bezig te gaan in de buitenlucht. Nu ben ik een dusdanig fanatiek buitenkok dat de barbecue in mijn achtertuin het hele jaar aanblijft. Maar hoe haal je nu nóg leukere gerechten van je grill, dan het gebruikelijke? Ik…

Mediterrane lamsribben uit de oven

Lamsvlees wordt steeds vaker gebruikt in Nederland. Het is erg mals en heeft naar mijn mening een heerlijke smaak. Ondanks het feit dat er best veel schapen en dus ook lammetjes rondhuppelen in de Nederlandse weilanden, is lamsvlees nog steeds best prijzig. Daarnaast komt het meeste lamsvlees dat in Nederland te krijgen is, nog altijd uit het buitenland. Ik ging op zoek naar een goedkoop stuk van het lam dat net zo mals is als het rack of de bout.…

Babi Pangang van de barbecue

De barbecue ging weer eens aan. Dit keer voor een gerecht dat uit een keuken komt waar ik doorgaans niet heel vaak iets uit maak. De Chinees-Indonesische keuken staat in Nederland met name bekend als de 'afhaalchinees' en daar is niks mis mee. We hebben ons allemaal weleens gewaagd aan nummer drieëndertig met extra sambal en kroepoek. Maar vandaag ben ik vastbesloten om die nummer drieëndertig helemaal zelf te maken. Ik maak babi pangang op de barbecue. (meer…)

Ravioli gevuld met wild zwijn en salieboter

Ik ben weer begonnen met een flinke ronde van productdemonstraties door heel Nederland en de vorige keer dat ik deed, werd ik overal waar ik kwam, onderworpen aan een soort kruisverhoor. "Hoe maak ik jouw pastasaus?" Was eigenlijk altijd de prangende vraag. Aangezien ik deze keer niet met een pan pastasaus door het land reis, maar met zelfgemaakte ravioli, ben ik alle prangende vragen hopelijk voor door hierbij het recept aan je te geven. (meer…)

Duitse Schweinehaxe van de barbecue

Inmiddels mag het algemeen bekend zijn dat ik dol ben op buitenkoken. Wanneer de mogelijkheid er is, steek ik graag de barbecue aan ongeacht of het zomer of winter is. Toch betrap ik mezelf er regelmatig op, dat ik vaak dezelfde stukken vlees bereid en dat ik vaak terugval op de mediterrane keuken. Soms Noord- of Zuid-Amerikaans, maar ik vergeet eigenlijk altijd naar onze oosterburen te kijken. Daarom vandaag iets typisch Duits van de barbecue. (meer…)

Stoofpot met spruitjes en saucijs

Het is bijna een maand officieel winter. De winterse kost viert in deze tijd van het jaar hoogtij in mijn keuken. Naast stamppotten en erwtensoep, heb ik nóg een heerlijk verwarmend gerecht voor je. Ik maak een stoofpot met spruitjes, aardappelen en saucijs. En om het gerecht helemaal van dit seizoen te maken, haal ik de spruitjes uit mijn moestuin. (meer…)

Geroosterde aardpeer met ui en rozemarijn uit de oven

In de afgelopen weken publiceerde ik al vaker een recept waarin ik aardpeer gebruik. Ik ben er fan van. Het is niet dat ik mijzelf wil opwerpen als de ambassadeur van de aardpeer, maar het is een ontzettend makkelijk gewas om te kweken, want het gaat eigenlijk vanzelf. In de zomer groeien ze als een soort kleine zonnebloemen en in de winter kun je de knolletjes uit de grond halen wanneer je ze nodig hebt. Het probleem is alleen dat…