Lauwwarme salade uit de moestuin met gerookte eend

Lauwwarme salade uit de moestuin met gerookte eend

Op dit moment komt eigenlijk alles dat ik graag eet aan groenten, volop uit de moestuin. Alles groeit en bloeit naar hartenlust en natuurlijk conserveer ik veel en kan ik veel groenten bewaren tot ver in het najaar, maar nu zijn ze het allerlekkerst. Dus ook de pompoenen en bietjes gebruik ik vandaag om een

Zalm in een papillot op de barbecue

Mijn barbecue draait overuren in deze maanden van het jaar. Sterker nog, ál mijn barbecues draaien overuren. Maar naast grillen, low & slow garen en roken, is het ook leuk om eens een hele andere smaak van de barbecue te halen. Vandaag ga ik een klassieke techniek gebruiken, op z’n Frans genaamd ‘en papillotte’.

Kreeft op de barbecue

Het is een beetje tweeledig. Aan de ene kant wil ik graag heel nobel zijn en wat propaganda maken voor de visconsumptie in Nederland. Aan de andere kant ben ik gewoon dol op kreeft. Dus met dit artikel sla ik persoonlijk twee vliegen in één klap, want het is ontzettend lekker! Vandaag dus hele kreeften

Beenham op de barbecue

Dat de barbecue in deze maanden vaker aan gaat dan de kookplaat in mijn keuken, kan inmiddels geen nieuws meer zijn. Maar het hoeft niet altijd zo moeilijk te zijn om iets heel lekkers klaar te maken. Een beetje beheersing van de temperatuur van je barbecue doet al wonderen. Neem nu bijvoorbeeld een beenham. Ik

Verfrissende gazpacho uit de moestuin

Het lijkt erop dat de zomer nu toch echt is aangebroken met hoge temperaturen, zon en flinke droogte. Mijn moestuin staat bol van alle eetbare gewassen die de grond uit schieten en zo hier en daar resulteert dat in een klein overschot. Komkommers zijn daar in mijn geval een goed voorbeeld van.

Spaanse Fideua op een houtvuur

Koken op een houtvuur is één van mijn persoonlijke, favoriete bezigheden. Lekker in de buitenlucht, maar dan ook nog eens in een soort oervorm, met houtblokken en een bijl. De Spaanse paella maak ik graag op een houtvuur. Mocht je mijn artikelen vaker lezen, dan ben je daar waarschijnlijk wel van op de hoogte. Maar

Aardappels, groenten, vlees maar dan anders

Alsof ik de ‘schijf van vijf’ van tientallen jaren geleden herhaal. Ik geef vandaag de meest gebruikelijke drie-eenheid in de Nederlandse keuken een nieuwe invulling. Deels afkomstig uit mijn moestuin, deels van de ambachtelijke slager en mijn houtgestookte barbecue en voor het laatste deel gebruik ik een beetje van mezelf en een beetje uit Spanje.

Pizza Calzone uit de houtoven

Het seizoen van buitenkoken is weer van start gegaan en dat houdt voor mij persoonlijk in dat sowieso de houtoven zo snel mogelijk moet worden opgestookt. Deze keer maak ik een pizza calzone, of wel een dubbelgevouwen pizza.

Spareribs op mijn manier

Afgelopen weekend ging de kamado weer eens aan. De weersomstandigheden hielpen niet echt mee, maar zoals je wellicht weet, ben ik een barbecue fanatiekeling. Dus geef me de kans en ik sta buiten te koken. Onder barbecueliefhebbers vindt al jarenlang een vreemdsoortige strijd plaats in de zoektocht naar de ultieme spareribs. De zogenaamde 3-2-1 methode

Ceasar salade met zelfgerookte kipfilet

Omdat we in de afgelopen weken toch een paar keer lekker zijn gemaakt met een paar zomerse dagen, leek mij het recept voor een mooie Ceasar salade een uitstekend plan. Uiteindelijk was ik te positief, want de planten in mijn moestuin knokken momenteel tegen de gevolgen van nachtvorst. Maar dat mag de pret niet drukken.