Recepten

 74 Posts 8 Comments 122844 Views

Chili uit de Dutch Oven

In Amerika worden wedstrijden georganiseerd in de strijd om de beste chili. Stoofpotten staan urenlang te pruttelen en iedereen heeft zijn eigen, geheime kruiden en ingrediënten. Vandaag geef ik het recept van mijn chili prijs. Ik maak 'm boven een houtvuur in de Dutch Oven. (meer…)

Trucha a la Navarra

De combinatie van vis en vlees is vaker geprobeerd. Helaas niet altijd met succes. Surf & Turf is een klassieke combinatie die het overigens wél goed doet. De combinatie die ik vandaag ga maken werkt ook uitstekend. Forel gevuld met serranoham. Een klassieker uit het Spaanse Navarra. (meer…)

Wat in het vat zit, verzuurt

Bij het hebben van een moestuin, hoort eigenlijk niet alleen het eten van groenten en fruit uit eigen tuin, maar ook het conserveren ervan. Van alle conserveringsmethoden is fermenteren toch wel degene die tot de verbeelding spreekt. Iets wat maanden staat te pruttelen in een potje en vervolgens kan worden gegeten is natuurlijk fantastisch! Vandaag maak ik de klassieker van de fermentatie: Zuurkool. (meer…)

Gevulde courgette uit de houtoven

In het hoogseizoen van de moestuin moet je er natuurlijk voor zorgen dat alles wat je oogst, ook wordt benut. Conserveren is een goede optie, maar sommige dingen zijn niet lekker om te conserveren, of zijn simpelweg veel te lekker als ze vers uit de tuin komen. Een overdaad aan courgettes is heel goed mogelijk en daarom zijn creatieve recepten altijd handig! Vandaag maak ik gevulde courgette in mijn houtoven. (meer…)

Zelfgemaakte zoetzure augurken

De hoogtijdagen van de moestuin breken aan. Alles staat volop in bloei en persoonlijk eet ik al veel uit mijn tuin. Daar hoort meestal ook een klein stukje overcapaciteit bij, wat inhoudt dat er geconserveerd moet worden. Het voordeel van conserveren, is dat je je eten niet alleen langer kunt bewaren, maar dat je ook de smaak aan kunt passen. Vandaag maak ik zoetzure augurken. (meer…)

Italiaanse spaghetti marinara

Vis eten is goed voor je! Eigenlijk weten we dat allemaal wel, maar we eten er nog steeds te weinig van. Afgelopen week kwamen de eerste nieuwe haringen in de viswinkels te liggen. Veel vet en dat is goed voor je. Maar naast de Hollandse Nieuwe zijn er nog veel meer mooie gerechten met vis te bedenken zonder de visstick of de kibbeling. Vandaag maak ik bijvoorbeeld spaghetti marinara. (meer…)