Recepten

 74 Posts 8 Comments 129649 Views

Mediterrane lamsbout met groenten uit de houtoven

Ik haal mijn lamsvlees eigenlijk altijd bij de Turkse slager. Ik heb er goede ervaringen mee en aangezien ik naast koteletjes of een rack graag kies voor een groter stuk vlees, kan ik altijd terecht bij de man die op z’n minst twee complete lamszijdes in de koeling heeft hangen en uitbeent op aanvraag. Tegenwoordig hoef je niet echt meer op de kalender te letten wanneer je zin hebt in lamsvlees, want het is vrijwel het hele jaar verkrijgbaar. Vanaf…

Het jaar van de smeertomaat

Van alle groenten die je kunt verbouwen in je eigen tuin of vensterbank, zijn tomaten in eerste instantie zeker niet de moeilijkste. In het tuincentrum kun je een plant aanschaffen die meestal al gevuld is met groene tomaatjes. Een beetje zonlicht, wat water en liefde en je kunt je salades vullen met je eigen tomaten. Maar wanneer je dit vermaarde lid van de nachtschade familie succesvol uit zaadje op wil kweken, komt er veel meer werk bij kijken. Jaar in…

Recept: Stoofpot van ree met paddenstoelen

Het jachtseizoen is in Nederland per diersoort vastgesteld. Feit is, dat het meeste wild geschoten mag worden tussen begin december en begin februari. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op deze regel, maar in mijn geval gaat het om ree. Het Nederlandse ree mag legitiem worden geschoten van 1 januari tot en met 15 maart. Het wordt dus tijd voor een stoofpot! (meer…)

Mijn goede voornemen? Meer roken

Al generaties zien mensen het begin van een nieuw jaar als de mogelijkheid tot het maken van een nieuwe start. Iets met een schone lei en goede voornemens. Roken, of eigenlijk het stoppen hiermee is altijd een populair ‘goed voornemen’. Ik heb besloten om niet te stoppen met roken, sterker nog, ik ga nog meer roken dan afgelopen jaar. Zalm, makreel, worst, ham en zelfs zout en olie. In 2016 moet er meer gerookt worden! (meer…)