Instagram

Moestuin

We mogen de moestuin weer in

Bij iedereen die een klein beetje begaan is met alles wat groeit en bloeit, begint het zo langzamerhand te kriebelen. Ik ben er persoonlijk heilig van overtuigd dat er ook eigenlijk geen uitzondering is op deze stelling. Of je nu dol bent op bloembollen en siertuinen, of een grote moestuin hebt, het begin van het seizoen is altijd een klein feestje. Zoals je wellicht weet, ben ik van de moestuin en niet zo van der siertuin. Inmiddels zit ik al…

BarbecueRecepten

Mediterrane lamsribben uit de oven

Lamsvlees wordt steeds vaker gebruikt in Nederland. Het is erg mals en heeft naar mijn mening een heerlijke smaak. Ondanks het feit dat er best veel schapen en dus ook lammetjes rondhuppelen in de Nederlandse weilanden, is lamsvlees nog steeds best prijzig. Daarnaast komt het meeste lamsvlees dat in Nederland te krijgen is, nog altijd uit het buitenland. Ik ging op zoek naar een goedkoop stuk van het lam dat net zo mals is als het rack of de bout.…

BarbecueRecepten

Babi Pangang van de barbecue

De barbecue ging weer eens aan. Dit keer voor een gerecht dat uit een keuken komt waar ik doorgaans niet heel vaak iets uit maak. De Chinees-Indonesische keuken staat in Nederland met name bekend als de 'afhaalchinees' en daar is niks mis mee. We hebben ons allemaal weleens gewaagd aan nummer drieëndertig met extra sambal en kroepoek. Maar vandaag ben ik vastbesloten om die nummer drieëndertig helemaal zelf te maken. Ik maak babi pangang op de barbecue. (meer…)

Moestuin

Peterselie het blije plantje in je kruidentuin

In deze tijd van het jaar staat mijn moestuin in de startblokken. Maar er is nog niet echt ontzettend veel te melden of te zien. Gelukkig is mijn kruidentuin er het hele jaar door. Niet alles groeit en bloeit overigens het hele jaar, maar een flink aantal van mijn kruidenplantjes doen zelfs in deze tijd van het jaar hun best. Eén daarvan heeft het momenteel zwaar, maar toch ga ik het vandaag met je over deze plant hebben: peterselie. (meer…)

Recepten

Ravioli gevuld met wild zwijn en salieboter

Ik ben weer begonnen met een flinke ronde van productdemonstraties door heel Nederland en de vorige keer dat ik deed, werd ik overal waar ik kwam, onderworpen aan een soort kruisverhoor. "Hoe maak ik jouw pastasaus?" Was eigenlijk altijd de prangende vraag. Aangezien ik deze keer niet met een pan pastasaus door het land reis, maar met zelfgemaakte ravioli, ben ik alle prangende vragen hopelijk voor door hierbij het recept aan je te geven. (meer…)