Gevulde courgette uit de houtoven

In het hoogseizoen van de moestuin moet je er natuurlijk voor zorgen dat alles wat je oogst, ook wordt benut. Conserveren is een goede optie, maar sommige dingen zijn niet lekker om te conserveren, of zijn simpelweg veel te lekker als ze vers uit de tuin komen. Een overdaad aan courgettes is heel goed mogelijk en daarom zijn creatieve recepten altijd handig! Vandaag maak ik gevulde courgette in mijn houtoven.

De weersomstandigheden laten het toe, dus de houtoven mag weer aan. Ik ben altijd helemaal in mijn element als ik buiten kan koken, dus ik laat het liefst geen kans verloren gaan. Zelfs als ik het binnen moet opeten.

De courgetteplanten doen het uitstekend en het lijkt erop dat de slakken ze tot op heden ook nog niet hebben gevonden. Het is dus feest, want een beetje plant levert al snel twee courgettes per week op. Ik heb zes planten staan, dus dat worden héél veel creatieve recepten met de mergpompoen zoals deze groente ook wel door het leven gaat.

Vandaag ga ik de courgette vullen met een mengsel van gehakt, feta, ui en een beetje tomatensaus.

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • 300 gram rundergehakt
  • tomatensaus
  • 1 witte ui
  • 1 blok feta
  • Tijm
  • Olijfolie

Overige benodigdheden:

  • Koekenpan
  • (Hout)oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze:

Begin met het voorverwarmen van de houtoven op tweehonderd graden. Snij de courgette in gelijke stukken van ongeveer vijf centimeter. Zet ze rechtop en verwijder de zaadlijst met een theelepel. Snipper de ui en fruit deze in een koekenpan met een beetje olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Ris de blaadjes tijm van de takjes en voeg dit toe aan het gehaktmengsel.

Snij de feta in blokjes en meng deze samen met de tomatensaus door het gehakt. Voeg ook de zaadlijsten uit de courgette toe. Breng op smaak met peper en zout.

Plaats de stukken courgette rechtop in een met olie ingesmeerde ovenschaal en vul deze met het gehaktmengsel. Vul ze goed af, er mag een mooie kop op zitten.

Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak de courgette vijfentwintig minuten. Serveer met bijvoorbeeld verse pasta en pesto.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.