Menestra van moestuingroenten

In het hoogseizoen van je moestuin is het fijn om zoveel mogelijk vers op je bord te hebben. Bewaren is leuk en mooi, maar vers is natuurlijk het allermooiste. Vandaag maak ik een menestra. Een Spaans gerecht met daarin zoveel mogelijk groenten uit het seizoen.

Menestra staat eigenlijk voor een soort plantaardige hutspot. Je kunt er alles aan groenten in kwijt, zolang het maar een beetje bij elkaar past. De receptuur is streekgebonden, maar tuinbonen vormen vaak een belangrijk ingrediënt.

Ingrediënten:

  • Tuinbonen
  • Peulen
  • Doperwten
  • 4 artisjokkenharten
  • Knoflook
  • Spekreepjes
  • Paprikapoeder
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Maak alle groenten schoon. Dus dop de tuinbonen en erwtjes en rang de peultjes. Snij de artisjokkenharten doormidden. Verhit een beetje olijfolie in een stoofpan en bak hierin de spekreepjes en de ongepelde knoflooktenen.

Voeg nu de groenten en het paprikapoeder toe en laat rustig pruttelen met de deksel op de pan. Roer af en toe door en na ongeveer vijftien tot twintig minuten is je menestra klaar.

Heerlijk met gebakken aardappeltjes uit je eigen tuin en een stukje vlees, bijvoorbeeld gepaneerde kipfilet.

Que aproveche!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.