Recepten

Ceviche van zalm

Het maken van Ceviche is eigenlijk het garen van een rauw ingredient met behulp van een zuur. In dit geval gebruik ik zalm en citroen. Heerlijk op een toastje, maar je moet wel een nacht geduld hebben om de citroen zijn werk te laten doen.

Ceviche is heel populair in de Spaanstalige landen van Zuid-Amerika. Meestal wordt gebruik gemaakt van vis als hoofdingrediënt. Daarnaast kunnen er verschillende groenten worden toegevoegd, zoals ui en pepertjes. Door citroen of limoen toe te voegen, gaart de vis als het ware door het zuur. Hierdoor worden bacteriën in de vis gedood, waardoor het veilig is om de vis feitelijk ongekookt of ongebakken te eten. De oorsprong van Ceviche is niet geheel duidelijk, maar er wordt vermoed dat het eerste bord ceviche werd opgediend rond het begin van onze jaartelling in Peru.

ceviche alles voor de smaak

Vandaag maak ik mijn variant van ceviche met zalm. Het proces is vrijwel identiek aan de Zuid-Amerikaanse varianten, alleen de ingrediënten lopen misschien een beetje uiteen.

Ingrediënten:

  • 1 zalmfilet
  • 1 citroen
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • dille

Extra benodigdheden:

  • grote schaal
  • keukenfolie
  • scherp mes

Bereidingswijze:

Eigenlijk is het maken van deze ceviche erg eenvoudig. Begin met het snijden van de zalmfilet. Snij mooie, dunne plakken en leg deze naast elkaar op een schaal. Zorg dat de plakken zalm elkaar zo min mogelijk overlappen, want het citroensap moet zo overal goed bij kunnen om z’n werk te doen.

ceviche alles voor de smaak

Bestrooi nu de zalm met dille, zout en peper.

ceviche alles voor de smaak

Pers vervolgens het sap uit de citroen, zorg dat er geen pitjes in zitten en verdeel dit goed over de zalm.

ceviche alles voor de smaak

Verdeel nu ook een paar flinke scheuten olijfolie over de zalm en dek de schaal af met keukenfolie.

img_4923

Zet de schaal een nacht in de koelkast. Nu is je ceviche al klaar!

ceviche alles voor de smaak

Serveer met toastjes en een mooi glas witte wijn.

Eet smakelijk!

Een foodie bij uitstek. een voorvechter van authentieke smaken en technieken. Hij heeft een enorme moestuin, fermenteert, weckt , droogt, kookt en bakt alles zelf. Hij gaat op zoek naar de oorsprong van gerechten en ingredienten en kookt het liefst buiten.

 142 Posts 32 Comments 216166 Views

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *