Plantjespootdag

Ergens in ieder voorjaar komt een moment waarop het ineens tijd is om de moestuin vol te planten. Ik doe dat dit jaar voor de zesde keer en ik hou ook keurig een logboekje bij waarin ik de data noteer waarop welk gewas de grond in gaat. Een soort naslagwerkje. De dag waarop ik elk jaar plantjes ga poten heeft in de afgelopen zes jaar steeds rond de tiende van april gezeten. Soms was het zes april, soms de twaalfde, maar altijd rond deze tijd. Ook dit jaar is het op tien april feest. Ik ga plantjes poten!

Eigenlijk is het vreemd dat die datum bijna elk jaar hetzelfde is. Soms was er een hele laffe winter en soms een hele strenge, maar opeens begint de zon te schijnen en zien de voorspellingen er gunstig uit. Daarnaast moet je er natuurlijk ook tijd voor hebben en blijkbaar heb ik dat, elk jaar rond tien april.

Inmiddels staan al mijn zaailingen te wachten in de koude kas om zo de grond in te gaan. Ook de aardappelen zijn vandaag aan de beurt. Tijd om aan de slag te gaan dus. Ik verruil nu mijn toetsenbord voor mijn tuinhandschoenen.

Fijne plantjespootdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.