Over ons

Alles voor de Smaak

Jelmer Grisel

Van kinds af aan is Jelmer al gepassioneerd van en geobsedeerd door alles wat met eten en barbecueën te maken heeft. Zijn ouders waren vroeger in hun vrije tijd al veel met eten bezig en dat is eigenlijk nooit veranderd. Daar waar 35 jaar geleden heel Nederland nog stond te klungelen met een wegwerpbarbecue, gebruikte zijn vader al vuurkruiden om zijn zelf gemarineerde saté van ossenhaas mooi medium te grillen. Zijn oma werkte ooit in de huishouding op het kasteel van Zoelen en wist exact hoe je zelf geschoten wild moest schoonmaken en bereiden.
Opgegroeid in de Betuwe verbouwde Jelmer al op z’n vijfde zijn eerste aardbeien en een paar jaar later verjoeg hij in de zomervakantie de spreeuwen uit de kersenboomgaard van zijn tante.

Achteraf bezien kon het ook eigenlijk maar één kant op met Jelmer. Na veel omzwervingen in onder meer de journalistiek en een carrière als house DJ kwam hij terug bij zijn passie: koken. In een grote kookwinkel in zijn toenmalige woonplaats Zwolle leerde hij alles van keukengerei, pannen, keukenmachines en alles wat je verder überhaupt nodig zou kunnen hebben om elk ingrediënt op de best mogelijke manier op je bord te krijgen.

Daarnaast ging hij assisteren bij workshops in het Atelier van De Librije*** in Zwolle. In een paar jaar tijd deed hij daar ontzettend veel productkennis op van de meest fantastische ingrediënten. Toen Jelmer de mogelijkheid kreeg om zijn eigen moestuin van 600m2 op te starten, greep hij deze kans met beide handen aan. Al telende leerde hij alles van bijna elk gewas en elke groente die je kunt bedenken en hij ging terug naar zijn journalistieke roots door wekelijks een artikel te publiceren over alles wat hij verbouwde, hoe hem dat verging en wat hij vervolgens kookte met het eindproduct én… Alles voor de Smaak was geboren. Het begon als een site met artikelen, maar naast schrijven werd Jelmer benaderd door diverse merken van keukenapparatuur en barbecues om met hun producten demonstraties en trainingen te verzorgen. Dit mondde uit in artikelen en recepten die hij schreef en kookvideo’s die hij maakte in opdracht van diverse vooraanstaande merken.

Naast demonstraties, artikelen en video’s begon Jelmer ook met het geven van workshops en cateringen. Alles in combinatie met zijn grote voorliefde voor buitenkoken. Inmiddels is Alles voor de Smaak een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in buitenkoken gecombineerd met fine-dining en workshops op elke willekeurige locatie in Nederland en zelfs daarbuiten.

Visie

Buitenkoken zien wij niet alleen als een functioneel iets, maar als een beleving. Koken met vuur heeft een bepaalde magie en aantrekkingskracht. Tijdens onze masterclasses en cateringen zorgen wij voor die beleving door heel veel zorg te besteden aan uitstraling, de beste ingrediënten en de beste bereidingsmethoden. Op deze manier staan wij garant de hoogste kwaliteit.

Missie

Werken met de beste, mooiste en meest eerlijke ingrediënten staat voorop. Maar wij werken het liefst met lokale ingrediënten. Uit eigen tuin of van lokale leveranciers. Op die manier maken we de wereld een beetje mooier. Daarnaast is het onze missie om Nederland een beetje mooier te laten koken en te laten proeven wat je aan smaken te weeg kunt brengen door te werken met vuur.

DE MELKSNOR

Samen sta je sterk! Daarom werkt Alles voor de Smaak voor cateringen samen met De Melksnor. Met haar authentieke, blauwe Citroën HY bus, verzorgt Lotte catering voor grote partijen. In onze samenwerking kunnen wij zowel de grote, als de kleine evenementen van topkwaliteit catering voorzien. Kijk voor meer informatie op de-melksnor.nl

Onze klanten

Vol trots werken wij voor en samen met de volgende merken en bedrijven.