barbecue academie

De workshops die wij geven zijn eigenlijk geen workshops meer. We noemen ze daarom masterclasses. Deze naam hebben we gekozen omdat je bij ons écht aan de bak moet. Hou er dus rekening mee dat je niet met je handen over elkaar staat te kijken en luisteren naar hoe een grillmaster een stukje vlees of vis klaarmaakt.. Je moet het zélf doen, want wij vinden dat je daar het meeste van leert. En daar gaat het uiteindelijk om; dat je niet alleen een topdag hebt, maar dat je ook met een flinke berg nieuwe kennis en vaardigheden thuiskomt.

Basics

In onze basics masterclass leer je de absolute basisvaardigheden voor het gebruik van je kamado. We beginnen bij de brandstofkeuze en het aansteken en we gaan daarvandaan diep in op temperatuurbeheersing, maar ook het toepassen van de belangrijkste technieken. Zoals: roken, reverse sear, low & slow, high & fast en caveman style. Natuurlijk maak je mooie gerechten klaar in deze masterclass en die mag je allemaal lekker zelf opeten.

gevorderden

De gevorderden masterclass gaat flink de diepte in. Uitgaande van het feit dat je de basics onder de knie hebt, leer je in deze masterclass werken met accessoires in je kamado. Denk aan de pizzasteen, maar ook dutch ovens en ander gietijzer. Je gaat je kamado leren gebruiken als volwaardig kooktoestel en niet alleen meer als barbecue. Onder leiding van een vakkundige grillmaster maak je mooie gerechten met de beste ingredienten. Wat je klaarmaakt, mag je natuurlijk allemaal zelf opeten.

thema

Wij werken graag met seizoensgebonden ingredienten en aangezien buitenkoken al lang niet meer alleen in de zomer kan, maken wij het hele jaar door gebruik van seizoensproducten. Juist omdat die producten op dat specifieke moment het allerbeste smaken. Dit vertalen we ook naar onze masterclasses en daarom vind je verdeeld over het jaar ook themamasterclasses als: wild, schaal- en schelpdieren en zelfs vega. Maar denk ook aan: American BBQ, Asado Style, Pizza en Kerst BBQ. 

Neem contact op voor ons huidige aanbod en de actuele prijzen!