MoestuinRecepten

Salade van witlof, peer en zoete aardappel

 0 151 

Het zijn de dagen van de allerlaatste opruiming van de moestuin. In mijn kelder had ik nog een kuip met een paar stronkjes witlof staan.

Read More
Recepten

Ravioli met saus van bloemkool

 0 94 

Toen ik vroeger nog bij mijn ouders woonde en braaf aanschoof voor het avondeten, werd er met enige vorm van regelmaat bloemkool met kaassaus op

Read More
Recepten

Nederlandse spiering gefrituurd op Spaanse wijze

 0 326 

Al jaren kom ik graag in Spanje. Het land is prachtig, het klimaat is heerlijk en het eten is fantastisch. Lang geleden at ik op

Read More
Moestuin

De moestuin en de glazen bol

 0 209 

Laat ik er niet omheen draaien: het is fantastisch weer! Zelfs op een gemiddelde dag in mei zouden de huidige temperaturen niet misstaan. Maar het

Read More
Recepten

Crèmesoep van rode biet en aardpeer

 0 147 

Vol trots vertelde ik je een aantal weken gelden al, dat ik tegenwoordig het hele jaar door uit mijn moestuin kan eten. Keerzijde van dat

Read More

Salade van witlof, peer en zoete aardappel

Ravioli met saus van bloemkool

Nederlandse spiering gefrituurd op Spaanse wijze

voorzaaien alles voor de smaak

De moestuin en de glazen bol

Crèmesoep van rode biet en aardpeer

MoestuinRecepten

Salade van witlof, peer en zoete aardappel

Het zijn de dagen van de allerlaatste opruiming van de moestuin. In mijn kelder had ik nog een kuip met een paar stronkjes witlof staan. Er lagen nog wat zoete aardappelen en de laatste rode bietjes moesten ook uit de grond om plaats te maken voor nieuw poot- en zaaigoed voor komend seizoen. Wat kun je dan beter doen dan alles combineren en er een heerlijke maaltijdsalade van maken? Even later kwam ik overigens zelfs nog een paar worteltjes tegen…

Recepten

Ravioli met saus van bloemkool

Toen ik vroeger nog bij mijn ouders woonde en braaf aanschoof voor het avondeten, werd er met enige vorm van regelmaat bloemkool met kaassaus op tafel gezet. Heerlijk, maar dat was een saus op basis van bloem en melk (roux), aangevuld met geraspte kaas. Vandaag maak ik de saus bij de ravioli van de bloemkool zelf. Zoals je wellicht weet, werk ik graag met de groenten uit mijn eigen tuin en daarmee dan ook direct met de groenten van het…

Recepten

Nederlandse spiering gefrituurd op Spaanse wijze

Al jaren kom ik graag in Spanje. Het land is prachtig, het klimaat is heerlijk en het eten is fantastisch. Lang geleden at ik op een terras in Valencia voor de eerste keer 'pescaditos fritos'. Kleine, met huid en haar gefrituurde visjes, die je als een soort krokant hapje helemaal op eet. Sinds dat moment wil ik diezelfde visjes ook in Nederland eten, dus ik ging op zoek naar een lokaal evenbeeld en ik vond spiering. 'Pescaditos fritos' zijn letterlijk…

voorzaaien alles voor de smaak
Moestuin

De moestuin en de glazen bol

Laat ik er niet omheen draaien: het is fantastisch weer! Zelfs op een gemiddelde dag in mei zouden de huidige temperaturen niet misstaan. Maar het is nog steeds februari. Wat doe je nu met je moestuin? Ga je al volledig van start met het risico alles kwijt te raken door een late vorst? Wat zie jij in je glazen bol en wat doe je in je moestuin? Na een stuk of zeven seizoenen moestuinieren, ken ik mijn stukje grond door…

Recepten

Crèmesoep van rode biet en aardpeer

Vol trots vertelde ik je een aantal weken gelden al, dat ik tegenwoordig het hele jaar door uit mijn moestuin kan eten. Keerzijde van dat feit is, dat mijn moestuin nu eigenlijk 'leeg' moet. Want ik moet bemesten en voorbereiden op een nieuw seizoen. Nu zit ik nog met een aanzienlijk hoeveelheid rode bieten, wortelen, boerenkool en spruiten. Tijd om creatief te worden. Tijd voor een crèmesoep! Met de boerenkool en de spruiten komt het wel goed, want stamppotten zijn…