Recepten

Crèmesoep van rode biet en aardpeer

 0 52 

Vol trots vertelde ik je een aantal weken gelden al, dat ik tegenwoordig het hele jaar door uit mijn moestuin kan eten. Keerzijde van dat

Read More
Moestuin

To spit or not to spit

 0 536 

De tijd is weer aangebroken waarin de fanatieke moestuiniers weer en wind trotseren om hun grond om voor te bereiden op een nieuw seizoen. Maar

Read More
Moestuin

De bikkels van de kruidentuin

 0 89 

Wanneer ik mijn moestuin in wil lopen, moet ik eerst door mijn kruidentuin. Zo loopt het paadje nu eenmaal en dat is ook geen enkel

Read More
MoestuinRecepten

Gegratineerde spruitjes uit eigen tuin

 0 204 

Januari loopt inmiddels op z'n eind en nog steeds zet ik graag met hoge regelmaat eten op tafel dat voor een groot deel uit mijn

Read More
Moestuin

De start van een nieuw moestuinseizoen

 0 307 

Alsof ik een soort ingebouwde kalender heb, begin ik elk jaar bijna automatisch rond deze datum met de voorbereidingen op een nieuw moestuinseizoen. Wat kun

Read More

Crèmesoep van rode biet en aardpeer

To spit or not to spit

De bikkels van de kruidentuin

Gegratineerde spruitjes uit eigen tuin

De start van een nieuw moestuinseizoen

Recepten

Crèmesoep van rode biet en aardpeer

Vol trots vertelde ik je een aantal weken gelden al, dat ik tegenwoordig het hele jaar door uit mijn moestuin kan eten. Keerzijde van dat feit is, dat mijn moestuin nu eigenlijk 'leeg' moet. Want ik moet bemesten en voorbereiden op een nieuw seizoen. Nu zit ik nog met een aanzienlijk hoeveelheid rode bieten, wortelen, boerenkool en spruiten. Tijd om creatief te worden. Tijd voor een crèmesoep! Met de boerenkool en de spruiten komt het wel goed, want stamppotten zijn…

Moestuin

To spit or not to spit

De tijd is weer aangebroken waarin de fanatieke moestuiniers weer en wind trotseren om hun grond om voor te bereiden op een nieuw seizoen. Maar hoe moet je die grond voorbereiden? Sterker nog, elk jaar rijst weer de vraag: wel of niet omspitten? Wat doe jij? Om maar met de deur in huis te vallen, ik spit braaf elk jaar alle bedden van mijn moestuin om. Net zoals mijn oma dat ooit deed. Waarom? Eigenlijk omdat ik het nooit meer…

Moestuin

De bikkels van de kruidentuin

Wanneer ik mijn moestuin in wil lopen, moet ik eerst door mijn kruidentuin. Zo loopt het paadje nu eenmaal en dat is ook geen enkel probleem. Maar toen ik afgelopen week door mijn kruidentuin richting de boerenkool in de moestuin liep, viel me op hoe mooi de verschillende kruiden eruitzien. Heel veel kruidenplanten zijn winterhard en dat zijn eigenlijk gewoon de bikkels van je kruidentuin! Van sommige kruiden wist je het waarschijnlijk al en anders had je het kunnen raden.…

MoestuinRecepten

Gegratineerde spruitjes uit eigen tuin

Januari loopt inmiddels op z'n eind en nog steeds zet ik graag met hoge regelmaat eten op tafel dat voor een groot deel uit mijn moestuin komt. Inmiddels kan ik stellen dat mijn experiment om het hele jaar door uit eigen tuin te kunnen eten, is geslaagd. Vandaag maak ik gegratineerde spruitjes. Wanneer het vers moet zijn en dus niet een paar maanden in een weckpot of fermentatiepot mag hebben gestaan, wordt de keuze wel wat minder groot. In mijn…

Moestuin

De start van een nieuw moestuinseizoen

Alsof ik een soort ingebouwde kalender heb, begin ik elk jaar bijna automatisch rond deze datum met de voorbereidingen op een nieuw moestuinseizoen. Wat kun je nu al doen? Om mij heen zie ik al de nodige, ongeduldige moestuiniers die al compleet gevulde zaaibakken in de vensterbank hebben staan. Ik begrijp dat wel, want het begon in de afgelopen week best wel een beetje op voorjaar te lijken en dan gaat het kriebelen bij de gemiddelde moestuinliefhebber. Helaas komt de…

Subscribe now

Enter you mail & subscribe now to get daily updates by mail.

[contact-form-7 id="205" title="Subscribe Mini"]