Artikelen & Recepten

Salade van witlof, peer en zoete aardappel
Het zijn de dagen van de allerlaatste opruiming van de moestuin. In mijn kelder had ik nog een kuip met een paar stronkjes witlof staan.

Ravioli met saus van bloemkool
Toen ik vroeger nog bij mijn ouders woonde en braaf aanschoof voor het avondeten, werd er met enige vorm van regelmaat bloemkool met kaassaus op

Nederlandse spiering gefrituurd op Spaanse wijze
Al jaren kom ik graag in Spanje. Het land is prachtig, het klimaat is heerlijk en het eten is fantastisch. Lang geleden at ik op

De moestuin en de glazen bol
Laat ik er niet omheen draaien: het is fantastisch weer! Zelfs op een gemiddelde dag in mei zouden de huidige temperaturen niet misstaan. Maar het

Crèmesoep van rode biet en aardpeer
Vol trots vertelde ik je een aantal weken gelden al, dat ik tegenwoordig het hele jaar door uit mijn moestuin kan eten. Keerzijde van dat

To spit or not to spit
De tijd is weer aangebroken waarin de fanatieke moestuiniers weer en wind trotseren om hun grond om voor te bereiden op een nieuw seizoen. Maar

De bikkels van de kruidentuin
Wanneer ik mijn moestuin in wil lopen, moet ik eerst door mijn kruidentuin. Zo loopt het paadje nu eenmaal en dat is ook geen enkel

Gegratineerde spruitjes uit eigen tuin
Januari loopt inmiddels op z’n eind en nog steeds zet ik graag met hoge regelmaat eten op tafel dat voor een groot deel uit mijn

De start van een nieuw moestuinseizoen
Alsof ik een soort ingebouwde kalender heb, begin ik elk jaar bijna automatisch rond deze datum met de voorbereidingen op een nieuw moestuinseizoen. Wat kun