Artikelen & Recepten

Rode bietentaart met geitenkaas
Voor mij is het elk keer weer een uitdaging om het hele jaar door uit mijn moestuin te kunnen eten. Natuurlijk haal ik in het

Zeebaars, krieltjes en Kalettes
Onlangs schreef ik een artikel over Kalettes. Deze relatief nieuwe groente houdt het midden tussen spruitjes en boerenkool en wordt bestempeld als ‘superfood’. Afgelopen jaar

Kalettes een nieuwe groente
Eigenlijk ben ik fan van het authentieke. In mijn moestuin verbouw ik graag klassieke gewassen en ik kook graag authentieke gerechten. Dit wil niet zeggen

Mijn eindeloze moestuinseizoen
Voor mijn gevoel stond ik een paar weken geleden nog aardbeien te plukken in mijn moestuin en nu is het ineens december. Nederland heeft natuurlijk

Spruitjes met kippendij uit de wok
In mijn moestuin staat dit jaar een indrukwekkende hoeveelheid spruitjes. Elk jaar stem ik de beplanting van mijn tuin af op basis van mijn eigen

Het seizoen van de aardpeer
Een paar jaar geleden kwam ik ze tegen in de winkel waar ik veel van de zaden en plantjes voor in mijn moestuin koop; aardperen.

Cannelloni met kip en pompoen
Sinds ik een moestuin heb, ben ik steeds meer gaan koken met de ingrediënten die op dat moment bij het seizoen horen. Nu heb ik

Evaluatie van alweer een moestuinseizoen
Elk jaar bespreek ik mijn moestuinseizoen met je. Aan het begin van het seizoen wijdt ik er een artikel aan en ook aan het einde

Frietjes van zoete aardappel
Ze stonden al een tijdje op mijn ‘moestuinwensenlijst’, de zoete aardappelen. Uiteindelijk vond ik ergens in het late voorjaar een paar plantjes in een tuincentrum