Artikelen & Recepten

Van stuifmeel tot honing. Alles over de bij deel 2
Afgelopen week kon je hier het eerste deel lezen van de avonturen die ik beleefde als assistent-imker in de achtertuin van Albert Wup. Albert is

Van stuifmeel tot honing. Alles over de bij
Ik ben al jarenlang gefascineerd door bijen. Dat klinkt misschien raar, maar stel je even voor dat ons complete eco-systeem nagenoeg stil zou komen te

Peultjes uit de moestuin
De zomer in dit land is vroeg van start gegaan dit jaar en dat merk ik in mijn moestuin. Inmiddels eet ik alweer een paar

Indonesische kipspiesjes op de barbecue
Mijn barbecue maakt overuren sinds de vroege zomer van dit jaar van start ging ergens in april. Sterker nog, ik ben bijna vergeten hoe mijn

Short ribs lekker langzaam op de barbecue
Het weerbericht zit mee in deze weken. Hoge temperaturen, veel zon, als je niet beter zou weten, zou je denken dat het zomer was. Om

Aspergesoep gemaakt van schillen
Een paar weken geleden schreef ik al over ‘het witte goud’ dat momenteel volop uit de grond wordt gestoken in Nederland. Asperges zijn in het

T-bone steaks en gegrilde groenten van de barbecue
Soms hoeft het echt niet allemaal zo ingewikkeld te zijn om tóch een fantastische maaltijd van de barbecue te toveren. Natuurlijk ben ik dol op

Dorade met aardappels en venkel uit de oven
Ik ben groot voorstander van het eten van vis. In mijn blogs heb ik daar al eerder over geschreven, omdat ik het persoonlijk heel raar

Kipcurry met kokos uit Malawi
Het zit niet altijd mee. Vorige week stond ik nog elke avond in een t-shirt achter de barbecue en deze week is het koud, nat