Artikelen & Recepten

Jagen in de polder
Al jaren roep ik tegen iedereen in mijn directe omgeving dat ik heel graag eens zou willen jagen. Niet uit fanatiek oogpunt omdat ik iemand

Echte Italiaanse Ossobuco
De winter viert hoogtij op dit moment. In mijn keuken uit zich dat altijd in een flinke hoeveelheid stoofgerechten en dat is ook deze keer

Zelf olijven inmaken deel 1
In mijn Nederlandse moestuin gebeurt op dit moment niet zoveel. De wintergewassen staan nog in de grond en die groeien langzaam maar gestaag. Dat was

Italiaanse Ragú op veler verzoek
Het wordt steeds kouder, natter en grijzer buiten. Tijd voor comfort food! De stoofpotten, stamppotten en ovenschotels volgen elkaar met hoge regelmaat op in mijn

Sliptong met aardpeer en gegrilde asperges
Vorig jaar schreef ik een flink verhaal over de aardpeer. Een eigenaardig gewas dat je eigenlijk pas in het najaar kunt eten en dat langzaam

De mysterieuze ñora
Als trouwe lezer weet je misschien dat ik een paar weken geleden in Spanje was. Al veel vaker haalde ik daar een enorm stuk inspiratie

Overwin je winterdip met laurier
Het is herfst. De wintertijd is inmiddels ingegaan en de de dagen worden nu toch wel heel snel korter. Als vanzelfsprekend verandert daarmee mijn persoonlijke

Herfstgroenten uit de oven
Mijn vorige blog schreef ik nog in Spanje, bij temperaturen die dichter bij de dertig dan bij de twintig graden zaten. Inmiddels ben ik weer

Spaanse stoofpot met rundertong
Afgelopen week heb ik je beloofd om een voorbeeld te geven van het feit dat in de Spaanse keuken alles van het beest wordt gebruikt.