Een moestuinier is een conflictbemiddelaar

Steeds meer mensen in mijn omgeving starten een moestuin. Eigenlijk net als vroeger, maar de beweegredenen lopen tegenwoordig wat meer uiteen. Waar het vroeger nog een stukje noodzaak was om je eigen groenten te telen vanwege het sluitend krijgen van het huishoudboekje, komt het tegenwoordig steeds meer voort uit nieuwsgierigheid of duurzaamheid. Voor een deel van de kersverse moestuiniers is het ook gewoon trendgevoeligheid. Maar wat komt er eigenlijk bij kijken om die moestuin te…

Mijn goede voornemen? Meer roken

Al generaties zien mensen het begin van een nieuw jaar als de mogelijkheid tot het maken van een nieuwe start. Iets met een schone lei en goede voornemens. Roken, of eigenlijk het stoppen hiermee is altijd een populair ‘goed voornemen’. Ik heb besloten om niet te stoppen met roken, sterker nog, ik ga nog meer roken dan afgelopen jaar. Zalm, makreel, worst, ham en zelfs zout en olie. In 2016 moet er meer gerookt worden!

Worstelen met een vleesmolen

Tot op heden schreef ik over alles wat er in mijn moestuin uit de grond ontsproot. Maar in de trend van het ´zelf doen´ is er natuurlijk veel meer te doen dan alleen zaaien, vertroetelen, oogsten en verwerken. Iets dat al jaren mijn aandacht trekt, is het zelf draaien van worst.

Rottigheid uithalen

Naar aanleiding van mijn eerste blog waarin ik verklaar dat ik groot genoegen schep in het bestieren van mijn eigen mini-kwekerij, wil ik je vandaag meenemen terwijl we iets dieper ingaan op de materie. Ik ga rottigheid uithalen om precies te zijn!